Wat een leuk foto idee voor een campagne

Wat een leuk foto idee voor een campagne! Dat is wat ik dacht toen cultuurhuis De Klinker mij mailde met de vraag of ik in hun theater een fotoshoot kon doen.

Het idee

…We willen een medewerker van het theater in een cadeaupak hijsen a la ‘Alles is Liefde’ en in de grote zaal, met mooie theaterlichten laten fotograferen. Deze foto willen we gebruiken voor de campagne: ‘Doe ook eens een voorstelling cadeau’… Jaa leuk, origineel dacht ik, ik had er gelijk zin in.

We gaan er even in voor de reclame

De leuke dame die uiteindelijk het pak mocht dragen zei met een licht oververhit gezicht (want het was best wel een warm pak) “Kom ik straks met mijn giechel op de gevel en kom je mij overal in de stad tegen” Dat was inderdaad het plan en gelukkig was het model goed gecast. Ze had niet echt model ervaring, maar ze deed het perfect en het zijn hele leuke foto’s geworden! En inderdaad, 1 van de foto’s is geprint op een groot doek wat op de gevel heeft gehangen en een andere foto is afgedrukt in poster formaat en ingezet als reclamebord en abri.

Flitsend resultaat

Een goed foto idee voor een campagne moet ik dan vervolgens ook goed op de foto zetten. Ik besloot dat het het mooiste zou zijn als ik vanaf het podium zou fotograferen. Dan kon mijn model tussen een heleboel rijen stoelen staan en waren we ongeveer op dezelfde hoogte omdat de zaal ook omhoog loopt. Door de mensen van het theatertechniek werd er een spotlight op haar gericht en ik heb vervolgens nog twee flitsers achter haar gezet opdat haar silhouet en ook de contouren van de stoelen zichtbaarder werden. Door de 2 achterste lampen te plaatsen kreeg de foto meer diepte en definitie.

Zoek je ook een fotograaf voor je campagne en andere reclame uitingen? Ik fotografeer op locatie en ben altijd te porren voor super leuke creatieve ideeën. En als je er zelf niet uitkomt denk ik met je mee. Kijk op https://www.leoniekuizenga.nl/fotografie-artiesten/ en https://www.leoniekuizenga.nl/bedrijfsfotografie/ voor info en prijzen

instagram