Photo

shoot

FOTOGRAFIE VROUWELIJKE ONDERNEMER

 

"Van nature een verbinder. Je brengt iedereen op z'n gemak. Dat hoor ik van alle dames die voor jouw lens verschijnen en dat zie je ook zeker terug in het resultaat!"
Anouk Kral - Brand activator

LOCATIE

 

Ik fotografeer op locatie. Dit kan jouw kantoor zijn of ergens anders. Ook je eigen huiskamer is een optie! We bespreken wat bij je past qua beeld en wat je wilt uitstralen, daar gaan we naar op zoek.

 

Op veel plekken mag gefotografeerd worden, mits dit van tevoren goed overlegd word. Denk aan hotel lobby's, koffieshops, universiteit of andere openbare gelegenheden. In de stad Groningen gebruik ik regelmatig 'Het Forum' als setting voor de shoot. In dit gebouw is veel variatie te vinden qua sfeer, bv van 'clean', licht en wat zakelijker naar kleurrijk of juist chic.

 

Ook buiten kan een goede optie zijn, denk aan de natuur of misschien spreekt juist het stadsbeeld je heel erg aan. Wel is het handig om altijd een alternatief te bedenken in geval van slecht weer.

Fotoshoot in eigen woonkamer

 

" Professionele fotograaf, prettig in de omgang. Leonie heeft portret foto's van mij gemaakt bij mij thuis. Zij kon vastleggen wie ik ben als persoon en, nog belangrijker, hoe ik mij voel van binnen. Zij creëert een zeer comfortabele sfeer, die helpt om te ontspannen en jezelf te zijn. Ik ben erg blij met de foto's die zij heeft gemaakt. De verwerking van de fotos ging erg snel en het resultaat overtrof mijn verwachtingen! Ik kan haar diensten zeker aanbevelen."
Ana

 

DE SHOOT

 

...Dat is niet iets wat je elke dag doet, dus heel normaal als het wat onwennig voelt. Maak je geen zorgen, ik help je met je pose waar nodig en geef genoeg aanwijzingen.

 

Tussendoor zal ik je ook foto's laten zien, om af te stemmen op de look en sfeer waar jij zelf ook blij mee bent. Ik kan een foto prachtig vinden, maar als jij vind dat je haar net niet zit of je liever vanuit een iets andere hoek gefotografeerd wil worden, kun je dat gewoon aangeven....ik snap dat, ik ben immers zelf ook een girl;)

 

 

STYLING

 

Een deel van wat ik hieronder opnoem zijn suggesties. Doe alleen wat met deze tips als ze voor jou werken ;)

 

Voor visagie en kledingadvies kan ik je evt. helpen aan connecties. Je kunt dan buiten mij om een afspraak maken. Veel vrouwen kiezen er ook voor om dit zelf te doen of een goede vriendin te vragen. Vaak weet je wel wat mooi bij je is.

 

Ik vind het persoonlijk gaaf als je qua look net even iets meer doet met je haar, make-up en kleding dan je normaal gesproken zou doen, maar houd het wel bij jezelf en voel je je er comfortabel bij. Zie een photoshoot maar als een uitje of toffe afspraak, waar je je voor optut. Dit doet ook iets met je energie en uitstraling. Het komt voor mijn gevoel ten goede van de foto's, het heeft dan net even iets meer 'punch', kracht of 'glam' en het plaatje zal meer spreken.

 

Neem in je tas ook wat extra poeder, lipstick en een spiegeltje mee. Het is altijd handig om even bij te kunnen werken tegen glimmetjes.

 

In het geval je het lastig vind om een kledingset samen te stellen...Op Pinterest kun je heel veel inspiratie opdoen. Je zou ook kledingstukken die al in je kast liggen kunnen combineren met een nieuwe aankoop. En anders...trek gewoon lekker aan waar jij je prettig in voelt.

 

Neem evt een tweede set kleding mee naar de shoot, zodat we opties hebben. Mocht je dit teveel gedoe vinden, kun je ook een extra jasje meenemen die leuk combineert met je kleding.

 

Graag de gestreken kledingsetjes zo meenemen dat het niet teveel kreukt.

 

Als laatste, verzorg je nagels. Liever geen halve nagellak;)

beken kleur

 

Houd verder qua kleur van je kleding rekening met je huisstijl en of een kleur bij je past. Sommige kleuren zullen je teint / gelaat doffer maken of juist stralender. Dit kun je checken door het kledingstuk om je hals te leggen voor de spiegel en kijk dan wat het met je doet. Probeer meerdere kleuren uit en vergelijk het met elkaar. Mocht je hier verder in willen duiken, kun je altijd ergens een keer een kleuradvies of analyse boeken bij een specialist. Maar...vaak gaat dit vanzelf goed. Je zult je in het algemeen aangetrokken voelen tot kleuren die ook bij je passen.

 

Probeer ook wat contrast in kleur toe te passen, b.v. als je een zwart jasje aandoet met een donker hempje, dan zal je silhouet verdwijnen in een zwart 'vlak'. Draag ook een bepaalde mate van contrast t.o.v. de locatie. Stel dat we gaan fotograferen in een omgeving die veel grijstinten heeft en jij draagt ook grijstinten, dan verdwijn je een beetje in de achtergrond.

 

Vermijd tevens kleine patronen van streepjes en ruitjes, dit kan een moiré effect geven. Het beeldsensor van de camera kan ook minder goed omgaan met de kleur knalrood, draag dan liever een donkerdere kleur rood. Rood in de details is niet zo erg. Verder, wees je ook bewust van de teksten die op je kleding staan. Je wilt immers niet een verkeerd statement maken;)

 

Heel veel tips en suggesties om je te helpen, maar... 'keep it simple' en houd het altijd dicht bij jezelf:)

 

 

wat is je kleurhumeur?

 

Voor degene die zich hier iets meer in willen verdiepen...

 

Je hebt warme en koele kleuren. Warme kleuren staan in het algemeen voor passie, vreugde, kracht en energie. Koele kleuren staan meer voor stabiliteit, rust en vertrouwen. Uiteraard kan je ook lekker 'mixen'.

 

Rood:
passie, warmte, 'spicy'
Geel:
positief, plezier, energie
Blauw:
betrouwbaar, kalm, relaxed
Roze:
jeugdig, koestering, leuk
Wit:
helderheid, puur, minimalisme
Grijs:
tijdloos, formeel, strak. Grijs kan ook andere kleuren versterken
Oranje:
helder, speels, vriendelijk
Groen:
harmonie, vernieuwing, rust
Paars:
luxe, stijl, visie
Bruin:
eerlijk, eenvoud, veilig
Zwart:
glamour, stoer, krachtig

 

 

 

PRIJZEN

_______________________________

 

 

* Alle prijzen zijn excl. 21% BTW

 

 

€250

 

 

Een shoot van 2 uur op locatie

 

 

€150

 

1 UUR FOTOGRAFIE OP LOCATIE

 

 

Extra berekening:

 

0,35 cent per km vanuit Groningen

In het geval ik ver moet reizen, dan reken ik na 1 uur reistijd, € 25 per uur extra.

 

* In een shoot van 2 uur maken we gebruik van 1 locatie en max. 2 kledingsetjes

 

_______________________________

 

STOCK
FOTo

 

Naast aangeleverde beelden,
heb je misschien ook algemene
beelden nodig voor socials,
nieuwbrieven of blogs etc...

 

shoots

Lees meer...
instagram