Waarom een fotograaf inhuren voor je social media?

Social media is niet meer weg te denken. Het is een platform dat gaat over zichtbaarheid in de vorm van video en foto’s. Als je je bedrijf promoot en dus verkoopt via deze weg, is het zakelijk gezien eigenlijk heel logisch om een fotograaf in te huren.

De kracht van adverteren via je stories op Instagram en Facebook

Omdat Stories na 24 uur verdwijnen (mits je er geen ‘highlights’ van maakt), willen je kijkers geen enkele update missen. Ook Story advertenties worden random tussen de reguliere, organische Stories geplaatst en zo krijgt je bedrijf vanzelf een prominente plek op het telefoonscherm van je (potentiële) nieuwe klanten. Op deze manier breng je je bedrijf regelmatig onder de aandacht en je creëert interactie met je klanten.

Waarom een fotograaf inhuren voor je social media?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om een goede indruk achter te laten! Je kunt je voorstellen dat je door het gebruiken van slecht beeldmateriaal dat niet doet. Met het plaatsen van commercieel goede foto’s straal je kwaliteit en vertrouwen uit. Ten tweede bouw je aan een eigen beeldbank met beeldmateriaal dat consequent is. Vaak als medewerkers afzonderlijk foto’s maken met hun telefoon, heb je verschillen in kleur, stijl, compositie en belichting. Er zit dan niet echt een duidelijke lijn in qua uitstraling. Een bijkomend voordeel van een eigen beeldbank voor je social media (t.o.v een website), is dat je de foto’s meerdere keren kan gebruiken voor verschillende acties, advertenties of promo’s.

Investeren in reclame fotografie

Een klant van mij, City Laser Company, boekt mij regelmatig voor een fotoshoot op locatie. Ze zijn ondanks de Corona crisis altijd ‘online’ zichtbaar gebleven door actief te blijven op hun socials. Ze weten heel goed wat de waarde hiervan is en investeren regelmatig in reclame fotografie voor hun bedrijf door mij in te huren. Ze gebruiken de foto’s voor hun website, maar nog meer voor Instagram en Facebook.

Investeren is creëren

Een investering komt altijd terug in meervoud en fotografie kan daar een onderdeel van zijn. Charlotte van der Lei, de eigenaar, runt haar zaak met passie en plezier. En vanuit die liefde voor haar eigen onderneming en vak, is investeren iets wat ze graag doet. Ze word er blij van. Daarnaast gaat ze met haar tijd mee en maakt dus heel slim gebruik van de middelen van nu. Het gaat ondanks de corona dip heel goed met City Laser Company! In 2022 hebben ze zelfs de deuren geopend van hun tweede zaak in Leeuwarden:)

Fotograaf inhuren voor een fotoshoot in uw bedrijf?

Wil je ook een fotograaf inhuren voor o.a. je social media? En meer van je onderneming op een regelmatige basis laten zien? Kijk op https://www.leoniekuizenga.nl/bedrijfsfotografie/ Je kunt mij per uur of voor verschillende dagdelen inhuren voor een fotoshoot op jullie locatie.

instagram