Foto van jezelf als muzikant

Je wilt een foto van jezelf als muzikant. Een foto kan veel zeggen over jou als artiest of over je band. Bijvoorbeeld wat je imago is en wat je ermee wilt uitstralen. Een goede foto kan daarnaast ook meer fans oproepen. Maar wat zijn de do’s en don’t voor de perfecte foto? Dat lees je hier! 

“Superfijn met Leonie gewerkt en heel blij met onze nieuwe bandfoto’s! De locatie was helemaal haar idee en pakte (precies zoals ze had voorspeld) fantastisch uit. “Dit past bij jullie” hebben we haar verschillende keren horen zeggen. En ze had gelijk! Dik tevreden!”

REmake Music

Ga op onderzoek uit 

Wil je graag een professionele foto van jezelf als muzikant laten maken door een fotograaf? Voordat je jezelf als muzikant laat fotograferen is het goed dat je bijvoorbeeld kijkt hoe andere foto’s van muzikanten eruit zien. Wat spreekt je aan, met of zonder instrument op de foto? En spreekt een foto met instrument je aan, bekijk dan foto’s van een muzikant die hetzelfde instrument bespeelt. 

Wil je met instrument op de foto? Dan help je mij als fotograaf als je voor jezelf een duidelijk beeld hebt hoe jij je instrument wilt vasthouden. Bovendien heb je als muzikant daar meer kennis over dan mij als fotograaf. 

Elkaar als muzikant en fotograaf leren kennen

Als fotograaf is het aan mij om jou als muzikant te leren kennen qua stijl, maar ook andersom. Je kiest mij uit als fotograaf omdat mijn stijl jou aanspreekt en vanuit deze match plannen en bespreken we de fotoshoot. Je wilt een foto van jezelf als muzikant. Als fotograaf zal ik goed luisteren naar jouw wensen, zodat ik dit mee kan nemen in het maken van de foto’s. Ook zal ik de foto’s bewerken in de lijn van jouw en mijn eigen stijl. Uiteraard werk ik als fotograaf met een professioneel fotobewerkingsprogramma. 

De foto’s in de stijl van jezelf en als de muzikant

Na het bespreken van alle wensen zal ik als fotograaf de stijl die je voor ogen hebt, terug laten komen in de foto’s. Maar daarnaast wil je als muzikant waarschijnlijk zo dicht mogelijk bij je eigen identiteit willen blijven. Ook als muzikant wil je waarschijnlijk niet iets uitstralen wat ver van jezelf afstaat. Zeg daarom ook gewoon nee tegen mij als fotograaf, als je iets niet zou willen doen omdat het niet bij jou past.

Stem de visagie en outfit van tevoren af 

Ook de visagie en de outfit kunnen we van tevoren bespreken. Ik kan je als fotograaf daarin adviseren.

Als fotograaf heb ik connecties, voor visagie kun je dan buiten mij om een afspraak maken. En qua kledingadvies kan ik met je meedenken. Ik doe geen make-up of haar, maar ik heb wel standaard een tasje met poeder voor het gezicht mee tegen glim op de foto. Je kunt natuurlijk ook van tevoren met je eigen visagiste afspreken of de visagist meenemen. Maar visagie is niet altijd nodig. Mijn ervaring is dat zangeressen vaak heel goed weten hoe ze zichzelf moeten of willen opmaken. En eventuele kleine oneffenheden kan ik in de nabewerking voor je wegwerken.

Close up foto’s

Ik fotografeer je als muzikant met of zonder instrument. En als de situatie zich daarvoor leent, kan ik ook close up foto’s maken van het muziekinstrument. Bijvoorbeeld van de handen en het instrument zelf. Dit kunnen mooie detailfoto’s zijn.

Ik fotografeer jou als jezelf en als muzikant in je element.

Behalve een geposeerde bandfoto kan ik ook foto’s maken waarbij je als muzikant in je element bent doordat je je instrument aan het bespelen bent. Dus meer actiefoto’s in plaats van een portretfoto van jou als muzikant of van je band. 

Fotoshoot band Remake Music 

Naast het fotograferen van individuele muzikanten heb ik ervaring met band fotografie, het fotograferen van artiesten (o.a. zangers, zangeressen), acteurs en modellen. Zo heb ik REmake Music gefotografeerd voor de promotie van de band en voor foto’s voor op de website. Door de locatie, goed overleg vooraf en de energie van de muzikanten heb ik het warme gevoel en de natuurlijke sfeer goed vast kunnen leggen op beeld. Ik heb de band gefotografeerd in actie met hun instrumenten, maar ook zonder instrumenten als groep / band in een spontane setting. Daarnaast heb ik van iedere muzikant nog een portret foto gemaakt. 

Ben je nog op zoek naar een fotograaf voor jezelf of voor je band? Zo kun je foto’s laten maken in een fotostudio of op een unieke buitenlocatie. Bekijk de pagina op mijn website voor uitvoerende artiest: https://www.leoniekuizenga.nl/fotografie-uitvoerend-artiest/

Locatie fotoshoot: In de buurt van Woudbloem, in het prachtige landschap van Groningen.

Bandfoto buiten in natuur landschap golden hour
instagram