Zakelijk portret van Sarah Drijfhout

Locatie fotoshoot:

Fotoshoot in de huiskamer en tuin

Leonie, they are really lovely, thank you. My little boy said, “Mummy, why did she make you very, very pretty.” : ) I very much appreciate all your efforts working with me, trying to accommodate the harp/bow concept.

Sarah Drijfhout, business coach en RTT therapeut
Auteur van het boek ‘Gender Dimensions In Leadership’. Te verkrijgen op de website Progeny Leadership.


www.progenyleadership.com
www.pandoraspathway.com

Overleg vooraf

Van tevoren hadden Sarah en ik besproken waar, wat en hoe we gingen fotograferen. We kwamen tijdens het gesprek op haar logo van Progeny Leadership. Dit is een combinatie van een harp en pijl. Niet zomaar een beeld, want Sarah speelt harp en kan boogschieten. Dit bepaalde ook de locatie van de fotoshoot; de huiskamer en tuin.

De uitdagingen van fotografie in een huiskamer of tuin

Een dergelijke situatie vergt altijd een creatieve benadering van mijn kant. Een fotoshoot in de huiskamer en tuin is uiteraard niet hetzelfde als een fotoshoot in een studio. In de studio heb je meer controle over belichting en je hoeft niets te verschuiven. Daarnaast heb ik te maken met elementen die ik wel of niet in de achtergrond wil hebben. Ik moet steeds goed kijken naar de hele setting en de lichtopstelling daarop aanpassen. Tegelijkertijd heb ik ook een interactie met de persoon die ik fotografeer. Het is veel kijken en improviseren. 

Jezelf openstellen tijdens een fotoshoot

Eigenlijk vraagt het om totale overgave van mijn kant… Ik stap een situatie in, kijk, voel en anticipeer. Dat klinkt als veel en dat is het ook, maar daar zit tevens de ‘fun’ in. Ik vind dat leuk en afhankelijk van het moment en de wisselwerking, inspireert me dat ook:) Mooie beelden zijn vaak cadeautjes, soms word het je ‘gegeven’ (mits je het ziet en je openstelt) Bv, in het laatste deel van de fotoshoot, heb ik nog wat mooie beelden geschoten van Sarah voor het witte doek waar ze de pijlen op schiet. Dit hadden we van tevoren niet bedacht. Maar het was een element die aanwezig was en waar ik spontaan gebruik van heb gemaakt. Het werd een leuke toevoeging in de achtergrond en het werkte als grote ‘softbox’.

Op locatie hoeft dus niet altijd buitenshuis te zijn:)

Sarah fotoshoot buiten in de tuin met pijl en boog in de hand, kijkt in de lens
Sarah fotoshoot buiten in de tuin met pijl in de hand
Sarah fotoshoot buiten in de tuin met sterke pose
Sarah fotoshoot huiskamer met harp
Sarah fotoshoot met harp, blur
Sarah fotoshoot binnen met harp bij het raam
Sarah fotoshoot buiten in de tuin met boek in haar hand
Sarah fotoshoot buiten in de tuin met wit doek, lachend

Vergelijkbare artikelen in dezelfde categorie ‘vrouwelijke ondernemer’:

Portret van zangeres Linda Molenkamp
Glamour fotoshoot voor een zakelijk portret

instagram