Fotosessie band Gipsy Swings

Fotoshoot in de avond met groep Gipsy Swings

Met de jongens van ‘Gipsy Swings’ ben ik in de late uurtjes het Stadspark in Groningen ingedoken voor een fotosessie op locatie. Achter de jongens staat een prachtige Citroen DS die voor het tegenlicht zorgde. De auto is niet prominent aanwezig , maar een andere niet klassieke en niet Franse auto had er zeker misstaan.

De gele koplampen,  2 à 3 opzetflitsers, een oude broek om in de modder te kruipen en een goede spirit van de jongens zorgden voor een aantal mooie sfeervolle plaatjes:)

Leuk detail…de foto van Hendrik-Jan, bij de lantaarnpaal, is enkel belicht met een Iphone.

Kijk ook even op hun website: gipsyswings.nl

“…Gipsy Swings is een energiek akoestisch trio bestaande uit de gitaristen Ronald Kamphuis en Hendrik Jan de Jong en contrabassist Michael Nieuwenweg. De muziek van Gipsy Swings laat zich het beste omschrijven als Gipsy Jazz, ook bekend als “jazz manouche” of “zigeunerjazz”. Dit is akoestische jazzmuziek welke zijn oorsprong kent in het woelige Parijs van de jaren ’30. In deze tijd heeft Django Reinhardt’s “Hot Club de France” deze stijl op de kaart gezet. Kenmerkend voor deze muziek zijn de akoestische snaarinstrumenten en de mix van Amerikaanse jazzswing en Europese zigeunermelodieën. Het repertoire van Gipsy Swings bevat naast de vrolijke, virtuoze swing ook sfeervolle ballads en hier en daar Latijns-Amerikaanse invloeden en bewerkingen van popstandards.…”

instagram