Photoshoot thuis bij business coach en RTT therapist Sarah Drijfhout

Leonie, they are really lovely, thank you. My little boy said, “Mummy, why did she make you very, very pretty.” : ) I very much appreciate all your efforts working with me  and trying to accommodate the harp/bow concept.

www.progenyleadership.com en www.pandoraspathway.com en auteur van het boek ‘Gender Dimensions In Leadership’, te verkrijgen op de website Progeny Leadership.

Van tevoren hadden Sarah en ik besproken waar, wat en hoe we gingen fotograferen. We kwamen tijdens het gesprek op haar logo van Progeny Leadership, een combinatie van een harp en pijl. Niet zomaar een beeld, want Sarah speelt tevens harp en kan boogschieten. Bij haar thuis hebben we de fotosessie in twee delen gedaan, het eerste deel binnen en later in de tuin. Buiten hadden we op dat moment geluk met de laaghangende zon die doorbrak.

Een dergelijke situatie vergt altijd een creatieve benadering van mijn kant. Fotograferen op locatie is uiteraard niet hetzelfde als fotograferen in een studio, waar je de belichting al perfect hebt opgesteld en niets hoeft te verschuiven. Ik heb te maken met elementen die ik wel of niet in de achtergrond wil hebben. Ik moet veel kijken, naar hoe ik de setting wil hebben, de lichtopstelling en tegelijkertijd ben ik met de persoon bezig die ik fotografeer.

Dit zorgt voor veel beweging van mijn kant. Ik wil binnen een bepaald tijdsframe werken, maar ben me er ook bewust van dat ik minder nawerk heb als ik tijdens de shoot goed kijk en concentreer. Bv soms pak ik een glas om daar deels doorheen te fotograferen omdat ik de bank niet te nadrukkelijk in beeld wil hebben. Het is veel improviseren.

Eigenlijk vraagt het om totale overgave van mijn kant… Ik stap een situatie in, kijk, voel, anticipeer en beweeg ter plekke naar gelang de situatie.

Dat klinkt als veel en dat is het ook, maar daar zit tevens de ‘fun’ in. Ik vind dat leuk en afhankelijk van het moment en de wisselwerking, inspireert me dat ook:) Mooie beelden zijn vaak cadeautjes, soms word het je ‘gegeven’ (mits je het ziet en je openstelt) Bv, in het laatste deel van de fotosessie, heb ik nog wat mooie beelden geschoten van Sarah voor het witte doek waar ze de pijlen op schiet. Dit hadden we van tevoren niet bedacht. Maar het was een element die aanwezig was en waar ik spontaan gebruik van heb gemaakt als toevoeging in de foto en als grote ‘softbox’, voor het licht.

Sarah Drijfhout
instagram